Ylle närmast kroppen.

Därför ska du välja yllekläder till ditt barn.

Bebisar och små barn har känslig hud. Vi vill därför ge dom samma skydd och komfort som större barn och vuxna upplever vid användningen av riktiga yllekläder.
Med plaggen från Laska har vi hittat den mjukaste merinoullen. Den behandlas inte med kemikalier, och genomgår heller inte processer som kan ge kläderna onaturliga substanser. Laska merinoull har finare kvalitet än 17,5 mikron (ju lägre siffra, ju mjukare fibrer). Mjukheten gör att fibrerna formas efter huden. Det är detta faktum som gör att plaggen känns supermjuka. Ull av fin kvalitet har som regel fibrer under 23 mikron.
Laska merinoull är 100 % naturligt och ekologiskt. Även sömmarna tillfredsställer kraven från Øko-Tex 100, de skaver inte, och ger ingen irritation. När yllekläder är av så fin kvalitet, är det svårt att hitta något annat som känns lika bra, mjukt, torrt och behagligt.

Ylle är inte så dumt!

Vi har en lång och fin tradition av att använda ylle i Norden. Med merinoullen har det blivit behagligt att använda ylle även närmast kroppen. Ylle har egenskaper som vi försöker att efterlikna med syntetiska material, men de blir aldrig det samma. Naturen har gett oss ett material som är helt unikt.

Genom att använda ylle närmast kroppen transporteras svett och fukt ut i lagrerna utanför. Därför känner vi oss varma även efter hård träning, eller om vi varit ute i regn och vind. Ylle har alltid varit ett basplagg för friluftsmänniskor och kroppsarbetare, och med kvaliteten vi har från merinoullen, är det härligt att uppleva samma kvalitet närmast kroppen.
Det finns ingen anledning till att barn som leker eller i förskolan ska frysa eller vara klibbiga. När du väl börjat med ylleplagg, är det svårt att välja något annat.

Våra plagg från Laska Kidswear är stickade, sydda och producerade i EU. 100% naturligt och ekologiskt framställda.

Ylle fungerar som en termostat mot kroppen.

Ylle reglerar både kyla och värme, och kan användas året om. Börja med tunna ylleplagg närmast kroppen, och använd därefter lager av plagg som behövs för årstiden. Och för vår egen säkerhet – ylle är flamskyddande. En unik produkt från naturen med alla egenskaper som vi försöker att kopiera på onaturliga sätt.

Ylle är prefekt för vårt nordiska klimat. Vi har fler dagar med regn, vind, snö och kyla än de soliga terassdagarna. Med det kan vara bra att veta att den moderna merinoullen även passar bra en genomsnittlig sommardag.

Ylle är luktdämpande. Det är för att ull är naturligt bakteriehämmande. Därför kommer strumpor och andra plagg behålla friskheten längre än exempelvis bomull.
Självtvättande? Ja, det är lite magiskt. Genom att hänga ett ylleplagg att lufta upplever vi att det nästan är nytvättat. Vi kan använda plaggen flera gånger mellan varje tvätt – bra för miljön, och bra för plånboken.

0
Varukorg

Få 20 % på ditt första köp

Ta emot sticknyheter och erbjudanden på e-post:
- 20% rabatt på första köpet
- Exklusiva erbjudanden
- Gratis beskrivningar och tips